Kunstuitleen

Stuur een email:
info@julesclaes.be

 

Dries Claes +32 476 30 31 91

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 id="984" html_class="cf7_custom_style_1"]

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 id="984" html_class="cf7_custom_style_1"]

Kunstuitleen

Er zijn verschillende manieren om van beeldende kunst te genieten.  Kortstondig, in een museum of kunstgalerij.  Langdurig, door een kunstwerk aan te kopen. Maar U kunt ook kunstwerken huren.

Jules Claes KUNSTUITLEEN geeft U de mogelijkheid om zowel kunst te huren als te kopen.

KUNST HUREN

De huurkosten staan in verhouding tot de waarde van het kunstwerk..
U huurt voor een minimum periode van ZES maanden, en kan daarna per maand verlengen tot opzeg van één van beide partijen.
HUREN = SPAREN.
Als U een kunstwerk huurt wordt het huurbedrag deels of geheel aan “kooptegoed” gereserveerd. U kunt kiezen uit een zes tal verschillende huursystemen. Het ene systeem
kenmerkt zich in hoofdzaak ten opzichte van het andere door opbouw van méér of minder kooptegoed. Ter toelichting verwijzen wij u naar de tarievenlijst.
U kunt zelf bepalen op welk tijdstip u het opgebouwde kooptegoed wil gebruiken voor de aankoop van een kunstwerk. Ook bent u, bij het gebruik van het kooptegoed, niet beperkt tot het kunstwerk dat u huurt. In principe kunt u het kooptegoed gebruiken voor ieder werk uit onze collectie. Door te huren spaart u dus voor een kunstwerk, zonder dat u nu al hebt beslist voor wélk kunstwerk.

 

 

KUNST KOPEN.

Alle kunstwerken in onze collectie zijn te koop. Kopen kan op twee manieren. U kunt rechtstreeks een werk kopen, maar u kunt ook het opgebouwde kooptegoed gebruiken voor aankoop. Van zodra u een werk huurt, ontvangt u automatisch optie op aankoop van dat kunstwerk. U hoeft die optie natuurlijk niet te gebruiken, maar door die optie heeft u wel de zekerheid dat iemand anders niet plotseling het werkstuk koopt dat bij u in huis of op kantoor hangt.
AANVANG EN BEEINDIGING VAN HET ABONNEMENT.
Aanmelding als abonnee geschiedt door ondertekening door beide partijen van een aanmeldingsformulier. Het abonnement eindigt door opzegging door één van beide partijen met inachtneming van een opzegtermijn van één maand of door middel van uitsluiting met onmiddellijke ingang, door Jules Claes Kunstuitleen, als gevolg van overtreding van de algemene voorwaarden.

 

 

Tarieven

U betaalt per maand: 1% van de waarde/koopsom van het kunstwerk en u hebt geen kooptegoed.

U betaalt per maand: 1.5% van de waarde van het kunstwerk en u hebt 50 % tegoed van het bedrag.

U betaalt per maand: 2% van de waarde van het kunstwerk en u hebt 70 % tegoed van het bedrag.

U betaalt per maand: 3% van de waarde van het kunstwerk en u hebt 80 % tegoed van het bedrag.

U betaalt per maand: 4% van de waarde van het kunstwerk en u hebt 90 % tegoed van het bedrag.

U betaalt per maand: 5% van de waarde van het kunstwerk en u hebt 100 % tegoed van het bedrag.

 

 

We zijn er van overtuigd dat dit voorstel uw interesse gewekt heeft maar u hebt nog een aantal vragen.
O.a. over het fiscaal voordeel dat u heeft met ons uitleensysteem. Kom gerust een langs voor een vrijblijvende babbel in mijn ateliergalerij. Graag eerst even telefoneren of mailen voor een afspraak.
Wij hopen u spoedig te mogen ontmoeten en blijver ter beschikking voor bijkomende inlichtingen.